Interview Libelle

‘Dit ben ik!’

Er jonger uitzien, maar wel jezelf blijven. Liefst ook nog volgens de laatste trends. Libelle vroeg image consultant en fashion-ondernemer Dyanne Beekman (48) naar haar tips & trucs.

Dyanne Beekman kleedde als imagostylist een groot aantal bekende Nederlanders, onder wie Ilse DeLange, Marco Borsato, Wendy van Dijk en diverse politici. Op tv presenteerde ze verschillende mode-programma’s, zoals Looking Good (2002) en Passion for Fashion (2008). Ze bracht een eigen kledinglijn uit bij C&A en Livera: DYANNE. Inmiddels ontwerpt en produceert Beekman Group de bedrijfskleding van onder andere horeca, vakantieparken en musea in 18 landen.

Kledingstijl

“Als imagostylist wil ik het maximale uit iemands persoonlijkheid halen, of hij of zij nu zestien is of zestigplus, bekend of onbekend, een topmodel of een zorgmedewerker. Mijn eigen look is vrij basic: ik hou van stoer, baggy en oversized. Door de jaren heen ben ik me steeds minimalistischer gaan kleden, al zorg ik er wel voor dat het fashionable blijft.”

“Een goede basisgarderobe van twaalf items is het halve werk”

Handelsmerk

“Je kunt mij uittekenen in een zwarte jeans. Ik heb er legio: strak, minder strak, enkelvrij. Met een zwarte sweater en Gucci-muiltjes. ‘s Winters draag ik vaak een leren broek, coltrui en sneakers. Of een wit overhemd. Mijn finishing touch is vaak een tasje. Nu is mijn bum bag van Yves Saint Laurent mijn favoriet, een cadeautje aan mezelf. Ik was eerst bang dat-ie te trendgevoelig zou zijn, maar ik word er nog elke dag heel gelukkig van.”

5x jonger op het eerste gezicht

1.Van jas tot tas “Ga voor de kast staan en kijk kritisch naar wat erin hangt. Ik hanteer altijd het ‘van jas tot tas-principe’. Een goede basisgarderobe is het halve werk. Twaalf elementen volstaan, één item per categorie is genoeg: een jas, een colbert, een vest of trui, een bloes, een top of shirt, een jurkje of rok, een broek, een jeans, lingerie, accessoires, schoenen en een tas.”

2.Doe meer moeite voor jezelf “Laat je inspireren, probeer en durf. Laat de styling schijnbaar toevallig ogen, dan voel je je zelfverzekerder en straal je dat ook uit.”

3.Leg ‘s avonds je kleding voor de volgende dag klaar “Dat scheelt veel tijd en gestress. Zo blijft er meer tijd over voor iets leuks, zoals lekker ontbijten of je yogaoefeningen. Je schoenen kun je altijd op het laatste moment nog wisselen.”

4.Speel met de maat van je jeans “Mannen hebben het makkelijker bij het vinden van de ideale jeans, omdat ze een rechter figuur hebben. Probeer eens een andere maat dan je gewend bent. Niet het model maar de maat bepaalt of een jeans strak zit of baggy.”

Blijf bij jezelf “Driekwart van de mensen velt binnen een minuut een oordeel over de persoon die ze ontmoeten. Zorg dus dat je uitstraling past bij de persoon die je wilt zijn. Kijk eens met andere ogen naar jezelf. Zorg dat je drie kernwaarden aan jezelf kunt toekennen. Klopt het wat een ander ziet ook met de binnenkant?”

DYANNES FAVORIETE ZOMERTREND

Oversized herencolbert “Past overal bij en over én is perfect als tussenjas.”

Kimono “Dat lijkt een ingewikkeld kledingstuk maar probeer gewoon eens. Je zult zien dat hij multifunctioneel is.”

Badstof sokken “Witte met een paar zwarte streepjes op enkelhoogte of zwarte sokken met witte streepjes.”

Enkellange rok “Die blijft ook in het najaar.”

Grove, grote sneakers “En laat de overtuiging los dat-ie niet staat onder een rok, want dat kan juist prima.”

Bum bag “Ofwel: de asymmetrische tas. Draagt ‘m kort op de borst. Ook leuk: de kleine tasjes aan een lange riem die als ketting worden gedragen.”

Royale jurk “Ruim van boven, taps toelopend naar onderen.”

Satijnen broek “Met elastische band, recht naar beneden vallend, zodat je langer en slanker lijkt.”

Sweater “Zwart, wit en grijs zijn altijd goed, maar een mooie felle kleur is soms net even gezelliger.”