Pillows Hotels

We believe that today’s and tomorrow’s travellers highly appreciate individualized experiences when it comes to staying in hotels. A personal approach in an elegant and medium-sized one-of-a-kind hotel will beat the inter-exchangeability and limited personal touch of the big hotel chains.

Excellent and professional service, efficient guest oriented systems and a home away from home feeling will lead to significant guest satisfaction and retention. Ultimately leading to optimal results.

This is why we created Pillows Hotels.

Voor Pillows Hotels heeft de Beekman Group kleding ontworpen voor 3 verschillende disciplines: host, chef en housekeeping. Ook heeft de Beekman Group een stijlgids ontwikkeld waardoor de medewerkers advies krijgen hoe ze de kleding op verschillende manieren passend bij hun stijl kunnen dragen. Pillows definitie van Design is de leidraad geweest voor de ontwerpen.

Pillows’ definition of Design

  • Noble simplicity
  • Timeless elegance
  • Contemporary classic
  • Finest materials
  • No compromises

 

UNIQUE SELLING POINTS

Corporate vs individu: Het design wordt gemaakt in combinatie met de brand values van het bedrijf, waarbij identiteit van het individu centraal staat. Het is belangrijk dat de kleding die de medewerkers dragen het bedrijf een gezicht geeft. Corporate Fashion als communicatiemiddel. Representatieve bedrijfskleding waarbij de identiteit van het bedrijf centraal staat. Kleding is hiervoor bij uitstek het promotiemiddel omdat het zorgt voor een goede branding en herkenbaarheid bij het publiek.

Focus op fitting: Naast het uitstralen van de corporate identity is voor het individu de pasvorm en de functionaliteit erg belangrijk. De kleding moet lekker zitten waardoor men zich makkelijk kan bewegen en zich prettig voelt. Doordat wij in onze eigen collecties kleding ontwerpen voor zowel de reguliere als de grotere pasvormen, kennen wij de gradings van maat 34 t/m 58 of anders gezegd XS t/m XXXL. De kunst zit hem erin dat voor iedere maat de gelijke uitstraling wordt behouden.

‘User generated’ content: Dit is altijd in samenspraak met medewerkers. Op deze manier wordt er draagvlak gecreëerd, wat motiverend voor de medewerkers werkt. Middelen hiervoor zijn gesprekken met de medewerkers, draagproeven en gebruik van collega’s in de fotoshoot van de stijlgids. Ook moet de kleding voldoen aan eisen die het specifieke beroep en de daaraan verbonden werkzaamheden vragen. De trends en innovaties op het gebied van actuele producten en diensten van de desbetreffende beroepsgroep worden dan ook direct meegenomen in de ontwikkeling van de kleding.

Kleine verandering, groot effect: De kleding wordt ontworpen vanuit het idee dat het met een kleine aanpassing kan worden veranderd, waardoor de kleding vernieuwend blijft zonder dat de kosten hiervan op termijn hoeven te stijgen.

Wasbaarheid: In het ontwerp wordt altijd rekening gehouden met de wasbaarheid van het product. Het wassen van de kleding uitbesteden is een kostbare activiteit, daarom is de kwaliteit van de stoffen zo gekozen dat de medewerkers het zelf thuis kunnen wassen.

Duurzaamheid in ontwerp: Naast de duurzaamheid van de kwaliteit van het product, wordt de kleding zo ontworpen dat het lang mee kan gaan in het huidige modebeeld. Door middel van een kleine verandering in het ontwerp blijft er continu een aansluiting met het huidige modebeeld. Bij het ontwerpen van de kleding worden de trends uit het reguliere modebeeld door vertaald naar de ‘corporate casual’ kleding. Toch is de kleding niet trendgevoelig, waardoor de ontwerpen vele jaren meekunnen. Niet alleen de kleuren en het gebruik van stoffen wordt op het modebeeld afgestemd maar ook in de pasvorm van de kleding is dit te zien.

[nl]

Share