Dyanne Beekman ontwerpt kleding Roompot Vakanties

Kamperland, 19 mei 2015 – Het individu wordt steeds belangrijker in het bedrijfsleven. Als de medewerker zich goed voelt in de kleding dan kan hij voor het bedrijf de maximale prestatie neerzetten. Dat is ook de filosofie van Dyanne Beekman die de ruim 2000 medewerkers voor Roompot Vakanties in het nieuw steekt. “Door kleine aanpassingen hebben alle medewerkers de mogelijkheid een eigen stijl te creëren.”

Beekman, die eerder de bedrijfskleding voor onder andere McDonalds ontwierp, heeft voor Roompot haar inspiratie gehaald uit de omgeving en de historie van het vakantieconcern dat dit jaar het vijftigjarig jubileum viert. “De kleding geeft een familiegevoel en straalt gezelligheid uit en dat past goed bij het oer-Hollandse dat Roompot wil uitstralen”, aldus Jurgen van Cutsem, CEO van Roompot Vakanties. De focus van de kleding ligt op comfort met een fashionable uitstraling in de kleuren rood, wit en blauw. “Tijdens het ontwerpproces vroeg ik mij af: wat draag ik thuis als er visite komt. Dit was een belangrijke gedachte tijdens de ontwikkeling van de kleding”, aldus Dyanne Beekman.

Toenemende vraag bedrijfskleding
“Bedrijfskleding is het visitekaartje van de onderneming en dat realiseren wij ons ook. Daarom hebben we voor een gerenommeerde ontwerper gekozen”, aldus Van Cutsem. Beekman constateert een toenemende vraag naar bedrijfskleding. “Het komt regelmatig voor dat we ‘nee’ moeten verkopen, omdat het bedrijf niet bij onze filosofie past.”

Comfortabel en trots
Voor Roompot werd er kleding ontworpen voor negen verschillende afdelingen, waaronder horeca, receptie en supermarkt. Beekman ontwikkelt altijd een stijlgids waardoor de medewerkers advies krijgen hoe ze de kleding op verschillende manieren passend bij hun stijl kunnen dragen. Opvallend is dat er veel denim is gebruikt. “Denim is comfortabel en kan het tegen een stootje. Het gaat erom dat de medewerker met trots werkt en zich thuis voelt in zijn of haar outfit.” De medewerkers die de bedrijfskleding mochten testen reageerden volgens de ontwerpster enthousiast en zeiden: ‘Is dit bedrijfskleding? Kunnen we dit ook voor thuis bestellen?’ “Dat kan niet, maar de reacties waren precies zoals de kleding is bedoeld.”

Over Roompot Vakanties
Roompot Vakanties begon op 1 april 1965 als een camping in het Zeeuwse dorp Kamperland, maar is inmiddels uitgegroeid tot marktleider met 200 vakantieparken met in totaal meer dan 20.000 accommodaties, verspreid over 11 landen. Het hoofdkantoor bevindt zich in het Zeeuwse Kamperland. De vakantieparken en campings van Roompot Vakanties liggen direct aan strand en zee of midden in de natuur.

Over Dyanne Beekman
Dyanne Beekman is fashionondernemer en televisiepresentatrice. Voor het grote publiek werd ze bekend met onder andere het televisieprogramma Looking Good op RTL 4 en met de DYANNE collecties. Al 19 jaar is zij directeur van Beekman Group. Beekman Group is uitgegroeid tot een fashiononderneming met vijf divisies: DYANNE collecties, Bedrijfskleding, Styling, Events, Training & Advisering.

 

Meer informatie: www.roompot.nl