Dyanne Beekman ontwerpt interactieve kleding voor Beeld en Geluid

Hilversum,  31 maart 2015 – De publieksbegeleiders van Beeld en Geluid worden vanaf 3 april 2015 in een nieuw jasje gestoken. Fashionondernemer Dyanne Beekman ontwierp een compleet nieuwe look en een bijzondere stof voor de kleding. De custom-made stof is opgebouwd uit honderden minuscule afbeeldingen van beroemde gezichten en scènes uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Met de kleding start Beeld en Geluid in het paasweekend met een compleet nieuw concept: pop-up storytelling. Op gezette tijden vertellen publieksbegeleiders verhalen over de rijke audiovisuele collectie van het instituut aan de museumbezoekers.

 

Pop-up storytelling
Publieksbegeleiders gebruiken de kleding als startpunt voor het vertellen van verhalen aan de bezoekers over de geschiedenis van de Nederlandse televisie. De foto van Meneer de Uil is bijvoorbeeld het startpunt voor een verhaal over het ontstaan en de ontwikkeling van poppenseries voor kinderen. Een afbeelding van Van Kooten en De Bie vormt een inleiding op satire op de Nederlandse televisie.

Pop-up storytelling maakt het mogelijk dat de bezoekers van het museum op een originele manier meer te weten komen over de immense collectie van Beeld en Geluid. De publieksbegeleiders die in het museum rondlopen, vertellen op een persoonlijke en speelse wijze bijzondere verhalen over de televisie en radiogeschiedenis. Dat doen ze vanaf aanstaand weekend iedere zaterdag en zondag drie keer per dag.

 

Eigen identiteit
Dyanne Beekman zegt over haar ontwerp voor Beeld en Geluid: “In al mijn ontwerpen heb ik altijd de uitdaging om een corporate uitstraling te genereren waarbij de eigenwaarde van het individu tot uiting kan komen. Belangrijk is dat je met weinig elementen toch je eigen identiteit kan creëren, door middel van een kleine verandering.

Ik ben trots dat ik de publieksbegeleiders van Beeld en Geluid, het instituut dat beschikt over een enorm beeld- en geluidarchief, een passende outfit heb kunnen geven waarmee ze al dat bijzondere audiovisuele materiaal nogmaals onder de aandacht kunnen brengen van de bezoeker. Een van onze USP’s is dat dit geen eenmalig ontwerp is voor Beeld en Geluid maar dat we de komende jaren, in relatie tot de activiteiten in het museum, de kleding up-to-date houden.”

 

Meer informatie: www.beeldengeluid.com